Marcel Electronic Percussion logo English Nederlands

In 1993 ben ik een bedrijf gestart genaamd Marcel Digital Sound Systems, ik heb dit bedrijf later hernoemd naar Marcel Electronic Percussion. Ik heb 15 jaar lang electronisch slagwerk producten ontworpen, gemaakt en verkocht via winkels in Nederland en via internet.

 

Toen ik begon in 1993 was er weinig keus op de markt voor electronisch slagwerk, als je een beperkt budget had. Electronische drumstellen waren duurder dan akoestische drumstellen. De marktleiders Roland en Yamaha richtten zich in die jaren nog op de professionals en studio's.

In die jaren heb ik het voor veel mensen mogelijk gemaakt om voor minder dan 1000 gulden (500 euro) een kwalitatief goed electronisch slagwerk te kopen. Men kocht een Marcel kit bij mij (direct of via een winkel) en kocht daarnaast een drummodule in een winkel, bijvoorbeeld een Alesis D4.

In het laatste decennium voor de eeuwwisseling heb ik mijn producten getoond op diverse muziekbeurzen, in Utrecht en Rotterdam. Gedurende en na elk van deze beurzen was de belangstelling groot, van zowel klanten als media. De producten vielen op door de kleuren, de materialen en door de betaalbaarheid.


 

 

Na de eeuwwisseling kwamen Roland en Yamaha met slagwerken die lager geprijsd waren. Ondanks de betere bespeelbaarheid (zachtere slagvlakken) en het innovatieve karakter van mijn producten liep de omzet elk jaar een stukje terug. Zonder pijn in mijn hart heb ik in 2008 besloten de productie te stoppen. Als idealistische ondernemer geloof ik dat ik ben geslaagd in mijn opzet om electronisch slagwerk betaalbaar te maken en ik ben trots op de producten die ik heb bedacht, gemaakt en verkocht.


 

 

Do you have questions? Want to share ideas? Email marcel.ep@marceldenatris.nl

Drummer in Drenthe logo

Nadat ik was gestopt met het maken en verkopen van producten, bleef ik regelmatig emails krijgen van mensen die mij tips vroegen over het zelf maken van drumpads. Aangezien ik een idealist ben, wil ik mijn kennis graag delen als ik daarmee mensen kan helpen hun eigen drumkit te maken.

Natuurlijk ben ik zelf nooit gestopt met drummen. Als ik naar naar andere drumkits kijk, dan weet ik dat de mijne vrij uniek is. Mijn drumkit is 24 delig, ik gebruik 2 drum modules, een kleine mixer en een netbook met software die ik zelf heb ontwikkeld. Met die software kan ik de geluiden op mijn drumkit instellen en ook heb ik daar een flexibele metronoom ingebouwd. Ik kan mijn drumkit uit mijn auto halen en binnen 5 minuten speelklaar zijn.

Drummer in Drenthe logo


Klik hier om mijn eigen electronische drumkit te zien en hoe ik die heb gemaakt